Zwangerschapsmassage

Wat is zwangerschapsmassage?

Ben jij zwanger? Dan is de zwangerschapsmassage iets voor jou. Een zachte massage met respect voor het lichaam. Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel in jouw lichaam. Ontspanning zorgt voor betere doorbloeding en reiniging van het lichaam. Jouw gezondheid en het welzijn van je baby staan centraal. Zwangerschapsmassage is een unieke ervaring waarin jou gevoel en dat van je baby samen komen, hoe bijzonder is dat? Dit moment van intens samen zijn gaan we samen heel speciaal maken, want dat heb jij verdiend!

Je ligt tijdens de massage op een verwarmde massagetafel. De warmte zorgt voor extra ontspanning. Door kussens zal jou buik ondersteund worden zodat je comfortabel kunt genieten.

Kom jij langs voor je laatste zwangerschapsmassage? Stuur ons het geboortekaartje van je baby en krijg 10% korting op een babyfloat!

Arrangementen

De massage

Tijdens je zwangerschap reageert je lichaam soms anders op prikkels dan voor je zwangerschap. Voor dat we beginnen met de massage zal er een intakegesprek plaats vinden. Dit vinden wij van belang zodat we er samen voor kunnen zorgen dat de massage verloopt zoals jij wenst. Daarnaast vinden wij het prettig dat jij je volledig op je gemak voelt. Het is tijd voor jou en je baby!

Een zwangerschapsmassage is niet alleen ontspannend. Het kan ook veel lichamelijke voordelen hebben:

  • Je mentale gezondheid wordt verhoogd
  • Je slaapt beter!
  • Het verlicht pijnklachten
  • Je houdt minder vocht vast
  • Het verbeterd je bloedcirculatie
  • Het versterkt je weerstand
  • Het verkleint de kans op een vroeggeboorte

In sommige gevallen is het niet aan te raden om een zwangerschapsmassage te ondergaan. Denk aan: een hoge bloeddruk, trombose, spataderen, hartklachten of koorts. Mocht je twijfelen, overleg dan even met je verloskundige of arts voor je je laat masseren.

*In het eerste trimester van jouw zwangerschap is de kans op een miskraam groter. Het is niet bewezen dat masseren in deze periode de kans op een miskraam vergroot. Toch willen we het risico NIET nemen! Wij masseren dus vanaf het tweede simester. (vanaf 3 maanden)

Massage na de bevalling

De bevalling zit er op! Je lichaam heeft een knap staaltje werk verricht. Tijd om te herstellen. Het duurt ongeveer negen maanden om te ontzwangeren. Een massage kan jouw herstelproces versnellen of ondersteunen. Het stimuleert je bloedsomloop en dit zorgt er voor dat je lichaam snel voorzien wordt van de benodigde zuurstof en voedingsstoffen. Ook kan je hormoonspiegel uit balans zijn geraakt, een massage kan helpen om dit weer in balans te brengen.

Wanneer je borstvoeding geeft bestaat de kans dat je last krijgt van vermoeide schouders en/of een stijve nek. Een massage kan dan voor verlichting en ontspanning zorgen.

Afspraak maken