Voet- en handreflexologie

Wat is hand en voetreflexologie?

Hand en voetreflexologie is al zo oud als de weg naar Rome. In landen als India, China en Japan worden deze technieken al eeuwenlang toegepast ter bevordering van de gezondheid van de mens. Inmiddels is er grootschalig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hand en voetreflexologie. De conclusie van dit onderzoek? Hand en voetreflexologie werkt en wel via het zenuwstelsel.

Ieder lichaamsdeel heeft een corresponderende zone op je voeten en handen. Hand en voetreflexologie hebben een gezamenlijk doel: het herstellen van je lichaam en mentale welzijn. Hand of voetreflexologie zorgt er voor dat chemische stoffen uit je lichaam afgevoerd worden. Ze worden gefilterd door je nieren en daarom is het belangrijk om na de sessie voldoende water te drinken!

Zowel hand als voetreflexologie kunnen preventief en ondersteunend worden ingezet bij verschillende klachten. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, stress, slaapproblemen, nek-, rug- en schouderklachten en dergelijke. De sessies kunnen je helpen om beter te ontspannen, pijn te verlichten, minder stress te ervaren en/of het genezingsproces positief te beïnvloeden.

Arrangementen

Wanneer is het niet verstandig om een behandeling hand of voetreflexologie te doen?

  • Wanneer je in het eerste trimester van je zwangerschap zit. In deze periode is jouw foetus zich aan het nestelen in de baarmoeder. Dit proces wil je op geen enkele manier onderbreken of negatief beïnvloeden.
  • Wanneer je een orgaantransplantatie hebt gehad. Wacht minimaal 6 maanden tot je lichaam het nieuwe orgaan heeft geaccepteerd en vraag toestemming aan je arts.
  • Het raadplegen van een arts is überhaupt verstandig als je, diabetes 2, lymfklierkanker, hemofilie of een afwisselend hoge of lage bloeddruk hebt.
Afspraak maken